Van musea tot camping: spoorboekje heropening van kabinet

Print
Van musea tot camping: spoorboekje heropening van kabinet

Premier Mark Rutte tijdens een eerdere persconferentie.

Het kabinet heeft een hele reeks aan beslissingen in petto voor de heropening van Nederland, zo bevestigen bronnen. Alle versoepelingen zijn wel onder voorbehoud dat er geen nieuwe uitbraak meer plaats heeft. Woensdagavond presenteert het kabinet officieel de nieuwe regels.

Per 11 mei:

Kunnen nagenoeg alle contactberoepen weer aan de slag. De beroepen moeten wel 1,5 meter afstand blijven houden tot klanten. Groepen van 10 personen worden toegestaan. Voor buitensport geldt dat ook, ook voor personen boven de 18 jaar.

Lees ook: Dit is de boodschap van Rutte vanavond: enige versoepeling en een stappenplan uit de coronacrisis

Het credo ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ verandert die dag naar: ‘blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt’. Het advies om 1,5 meter afstand van elkaar blijven te houden.

Er worden proeven gelanceerd als het gaat om verpleeghuizen. In 25 vestigingen wordt gekeken of en hoe er weer bezoek kan worden ontvangen.

Per 1 juni:

De terrassen gaan weer open. Restaurants mogen weer gasten ontvangen, maar alleen op reservering. Het maximum aantal gasten is dan 30. Ook bioscopen en theaters gaan weer open, zij moeten ook het maximum aantal van 30 in acht nemen.

Per 1 juli:

Dan gaan ook vakantieparken en campings weer open. Ook zij krijgen een maximum aantal gasten opgelegd.

Per 1 september:

Dan zouden sauna’s, seksclubs en de laatste sportclubs weer kunnen openen. Ook in de zaal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen