Gemeente attendeert stichting ALP op aflopende clausule in contract Nijswiller

Print
Gemeente attendeert stichting ALP op aflopende clausule in contract Nijswiller

De voormalige LTS in Nijswiller. Afbeelding: De Limburger

Nijswiller -

De gemeente Gulpen-Wittem heeft de stichting ALP een brief gestuurd waarin zij de organisatie attendeert op het feit dat het contract over de leegstaande LTS in Nijswiller volgende maand afloopt.

Na het afketsen van de plannen voor een agrarisch leisurepark in en rond de voormalige schoolgebouwen in Nijswiller heeft de gemeente ALP exclusiviteit toegezegd bij het ontwikkelen van nieuwe plannen. Die clausule loopt tot 24 juni aanstaande. „We hebben nog niks gehoord van ALP”, constateert wethouder Guido Houben.

Als ALP voor die tijd niet reageert, wordt het contract op 23 juni automatisch ontbonden. Met het sturen van die brief wil de gemeente ‘misverstanden’ voorkomen.

Lees ook: Stichting Alp werkt aan ‘lightversie’ van afgeschoten plan voor agropark

Ondertussen heeft zich bij de gemeente wel een medisch bedrijf gemeld dat in de schoolgebouwen een privékliniek wil vestigen. De gemeente wil echter pas vanaf 24 juni met andere initiatiefnemers praten over hun plannen.

Zij vreest dat zij anders juridische problemen krijgt, ondanks de schriftelijke bevestiging van ALP dat het medisch bedrijf - Nuevocare - wat haar betreft met de gemeente mag onderhandelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen