Politie stuit in Limburg op in Duitsland gestolen caravans

Print
Politie stuit in Limburg op in Duitsland gestolen caravans

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Twee in Duitsland gestolen caravans zijn afgelopen week door agenten aangetroffen op Limburgse autosnelwegen. De politie heeft twee aanhoudingen verricht en doet verder onderzoek.

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.00 uur zagen agenten in de Roertunnel in de A73 een auto met caravan rijden waarvan de caravan geen verlichting voerde. Na de tunnel werd de combinatie ter controle aan de kant gezet. De inzittenden, twee Ieren van 28 en 18 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, verklaarden de caravan gekocht te hebben maar konden geen documenten en zelfs geen sleutel van de caravan tonen.

De caravan stond op dat moment niet als gestolen gesignaleerd. Maar omdat de mannen ook nog eens een onsamenhangend verhaal vertelden over de herkomst van de caravan, vertrouwden de agenten het niet en namen deze in beslag. De mannen zouden een dag later naar het politiebureau komen met de papieren en de sleutel van de caravan. In de middag hoorden de agenten dat de caravan eerder die nacht in het Duitse Neuss was gestolen. De twee Ieren hebben zich niet meer bij de politie gemeld.

Benzine

Maandag omstreeks 17.00 uur zagen agenten op de vluchtstrook van de A76 ter hoogte van Simpelveld een auto met caravan staan. Een 22-jarige Brit was aanwezig en vertelde dat ze zonder benzine waren komen te staan. Hij kon geen papieren en ook geen sleutel van de caravan tonen. De agenten zagen bij de controle dat de sloten van de deur en de disselbak geforceerd waren.

De man werd aangehouden als verdachte van heling c.q. diefstal van de caravan. Even later kwam een andere man aanlopen die verklaarde de bestuurder van de auto te zijn. Hij was naar het tankstation geweest om benzine voor de auto te halen. Ook hij werd aangehouden. Bij nader onderzoek bleek uit de politiesystemen dat de caravan eerder die dag in Bergisch Gladbach was gestolen.

De politie onderzoekt ook of er een verband bestaat tussen de twee zaken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen