Rutte geeft groen licht voor eredivisie vanaf 1 september

Print
Rutte geeft groen licht voor eredivisie vanaf 1 september

Afbeelding: VI Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

Vanaf 1 september mag overal weer worden gesport - binnen en buiten. Dat betekent dat ook er ook in de eredivisie en eerste divisie mag worden gespeeld. Dat bleek woensdagavond bij de persconferentie van premier Mark Rutte over de versoepeling van het coronabeleid.

De betaald voetbalclubs hielden al rekening met de datum van 1 september. De wedstrijden zullen dan zeer waarschijnlijk zonder fans worden hervat, net zoals bij alle grote sportevenementen die doorgang kunnen hebben vanaf 1 september. Op die datum zijn ook amateurvoetbalwedstrijden weer mogelijk.

Wedstrijden verboden

Vanaf 11 mei mag je buiten sporten op 1,5 meter afstand, wat goed nieuws is voor buitensporten. Het maximum aantal mensen in groepen is tien. Bijvoorbeeld tennissers en golfers kunnen hun sport weer oppakken, maar wedstrijden zijn nog verboden en kantines zijn niet open. Alle maatregelen die Rutte en minister Hugo de Jonge woensdagavond presenteerden, zijn wel onder voorbehoud. Alles is afhankelijk van hoe het coronavirus zich ontwikkelt.

NOC*NSF noemt de versoepeling van de sportmaatregelen ‘goed nieuws’. ,,De nu aangekondigde stapsgewijze terugkeer naar een samenleving die niet meer geheel door het virus wordt gedomineerd geeft Nederland en de sport hoop”, reageert algemeen directeur Gerard Dielessen. ,,Wij gaan nu in de komende dagen alle maatregelen nemen om net als we dat voor kinderen en jongeren eerder deden, de verdere openstelling op een veilige manier mogelijk te maken. Het perspectief dat we vanaf 1 september ook weer de competities – zij het zonder publiek – op mogen starten, geeft ons de hoop dat we na deze zomer een vrij groot deel van het oude sport-normaal weer terug zullen zien.”

Rutte geeft groen licht voor eredivisie vanaf 1 september
Foto: Rijksoverheid