50PLUS-voorzitter doet aangifte tegen fractievoorzitter Van Brenk

Print
50PLUS-voorzitter doet aangifte tegen fractievoorzitter Van Brenk

Corrie van Brenk. Afbeelding: ANP

50PLUS-voorzitter Geert Dales gaat aangifte doen tegen de nieuwe fractievoorzitter van die partij, Corrie van Brenk, wegens smaad.

Dat heeft hij gezegd tegen het praatprogramma Op1, waar Van Brenk te gast was. Dales en Van Brenk zijn twee van de hoofdrolspelers in een slepend conflict binnen 50PLUS, een partij die bekend staat om intern geruzie. Dales kondigde recent aan op te stappen als partijvoorzitter. Na het vertrek van boegbeeld Henk Krol nam Van Brenk het fractievoorzitterschap in de Tweede Kamer over.

Lees ook: Bestuur 50Plus stelt ultimatum aan fractieleider: excuses of aangifte

In een radio-interview beschuldigde ze Dales vervolgens van „het strooien van royementen en het dreigen met rechtszaken”. Ze beschuldigde hem er bovendien van „de kas van 50PLUS te plunderen”. De partijvoorzitter blijft namelijk nog even aan, zolang er geen nieuw bestuur is.

Dales zei dat het 50PLUS-Kamerlid haar woorden terug moest nemen, anders zou hij aangifte doen. In Op1 liet Van Brenk weten daar niet over te peinzen, waarna Dales het programma belde en aankondigde aangifte te gaan doen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen