Reizigers weigeren te volle trein te verlaten

Print
Reizigers weigeren te volle trein te verlaten

Foto ter illustratie, niet de situatie in kwestie. Afbeelding: ANP

Het treinverkeer tussen Weesp en Amsterdam loopt vertraging op, omdat in een trein zo veel reizigers zitten dat het niet lukt om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

De trein kan niet vertrekken omdat niemand uit wil stappen, meldt de Treinverkeersleiding van ProRail. De politie is opgeroepen om het treinpersoneel te ondersteunen. Ondertussen blijft het spoor versperd.

Conducteur

Een woordvoerder van de NS laat weten dat de conducteur meerdere malen passagiers heeft verzocht om uit te stappen, maar dat hier in eerste instantie geen gehoor aan werd gegeven.

De conducteur heeft toen de politie gevraagd om assistentie, waarna er toch enkele passagiers de trein hebben verlaten zodat deze door kon rijden.

Noodzakelijke reizen

Het openbaar vervoer is alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. De NS rijdt met een aangepaste dienstregeling. Het kabinet maakte woensdagavond bekend dat de reguliere dienstregelingen voor reizigers vanaf 1 juni weer kunnen worden opgestart.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen