Dier van de week

Dier van de week: Libby

Print
Dier van de week: Libby

Libby. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er een in het zonnetje. Deze week stelt ze graag Libby aan je voor. „Libby is een pechvogel. Ze is bij ons binnengekomen na het overlijden van haar baas en is ook nog eens niet in happy in het asiel. Hoogste tijd om een fijn thuis te vinden.”

Wie is Libby en waar komt ze vandaan?

„Libby is een bescheiden poesje van acht jaar. Ze leefde tot voor kort samen met een groep andere katten. Door het overlijden van hun eigenaar zijn alle katten naar ons asiel gebracht. De eerdere maatjes van Libby hebben inmiddels allemaal een thuis gevonden, nu Libby nog.”

Hoe is haar karakter?

„Libby is momenteel nog angstig. Vanuit haar veilige mandje bekijkt ze je van een afstand. Vol interesse volgt ze hoe haar verblijf schoongemaakt wordt, hoe nieuwe speeltjes aangeboden worden en hoe haar voerbak bijgevuld wordt. Naar je toekomen om een knuffel te halen? Dat durft ze nog niet.”

Zijn er ook aandachtspunten voor haar toekomstige baas?

„Het winnen van haar vertrouwen zal tijd kosten. Geduld is hierbij het magische woord. Geef je Libby de tijd om aan je te wennen, bloeit ze wellicht wel op tot een heerlijke schootkat. We merken in het asiel dat Libby zich heel prettig voelt in het gezelschap van een andere kat. We plaatsen haar daarom enkel bij mensen die al een kat hebben en een plekje hebben voor een tweede kat.”

Wat voor soort baas zoekt Libby?

„Bij haar vorige eigenaar kon Libby naar buiten en omdat ze dit gewend is, zoeken we voor haar een thuis waar ze, na een periode van wennen, ook naar buiten kan. Een druk huishouden met veel actie is te veel voor haar. Een rustiger huishouden, eventueel met oudere kinderen, zou perfect voor haar zijn.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van dit dier? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen