Den Haag

Consumentenbond eist compensatie van Airbnb voor servicekosten

Print
Consumentenbond eist compensatie van Airbnb voor servicekosten

Afbeelding: Getty Images

Airbnb moet Nederlandse gebruikers van zijn verhuurplatform zo snel mogelijk een schadevergoeding betalen.

Dat vindt de Consumentenbond, die erop wijst dat de internetonderneming de wet overtreedt met zijn algemene voorwaarden.

De belangenorganisatie voelt zich gesterkt door een uitspraak van de rechtbank Amsterdam in maart. Die oordeelde dat Airbnb een huurder de door hem betaalde servicekosten moet terugbetalen. Volgens de Nederlandse wet is het namelijk verboden om aan twee kanten een vergoeding voor bemiddeling in rekening te brengen.

De Consumentenbond bereidt nu een massaclaim voor die voor Airbnb flink wat geld kan gaan kosten. Mensen die in het verleden via de vakantieverhuursite hebben gehuurd kunnen zich aanmelden om gezamenlijk geld terug te vragen. Volgens de Consumentenbond is de gemiddelde schade per huurder 185 euro. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben weleens een vakantiewoning via het platform geboekt.

Airbnb is het overigens niet eens met de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. Het Amerikaanse bedrijf heeft aangekondigd in hogere beroep te gaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen