Veroordeelde uit Boxmeer moet naar strengere kliniek na smokkelen heroïne

Print
Veroordeelde uit Boxmeer moet naar strengere kliniek na smokkelen heroïne

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

Een 31-jarige Boxmerenaar liet heroïne binnensmokkelen bij een verslavingskliniek waar hij zat. Hij moet nu naar een strengere kliniek.

De man moest verplicht afkicken, na een veroordeling voor het mishandelen van zijn ex-vriendin in 2019. Als hij niet in de kliniek bleef, zou hij een voorwaardelijke celstraf van vijf weken alsnog uit moeten zitten.

Zwaar

,,Dit is zo zwaar voor mij”, vertelde hij tegen de politierechter in Den Bosch. ,,Ik kreeg zo’n sterke zucht naar drugs. Door het te bespreken is het juist erger geworden.” De man verliet daarom de kliniek. ,,Nu zit u met de gebakken peren”, merkte de politierechter op. De Boxmerenaar wilde zelf nog wel hulp.

De reclassering zag geen mogelijkheden ‘om het recidiverisico te beperken’ als de man ‘vrij rond zou lopen’. Een ambulante behandeling was geen optie. De man zou wel kunnen verblijven in een nieuwe kliniek, met ‘een hoger veiligheidsniveau’.

Strengere voorwaarden

Maar dat kon alleen als de rechtbank nieuwe, strengere voorwaarden zou opleggen. De rechter ging daarmee akkoord en bepaalde dat de Boxmerenaar zou worden overgeplaatst naar de FPA Radix in Heerlen. Die strengere kliniek zou hem maximaal één jaar gaan behandelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen