Amsterdam

Moederbedrijf SBS 6, Radio 538 en persbureau ANP schrapt banen

Print
Moederbedrijf SBS 6, Radio 538 en persbureau ANP schrapt banen

Talpa-baas John de Mol. Afbeelding: ANP

Mediabedrijf Talpa Network schrapt wegens de coronacrisis zo’n 6 procent van alle vaste dienstverbanden.

Daarbij vallen ook gedwongen ontslagen. Daarnaast gaat het bedrijf van John de Mol niet meer verder met een aantal medewerkers met een tijdelijk contract of freelancecontract.

Talpa kampt met een grote terugval van advertentie-inkomsten, nu bedrijven door de crisis als eerste besparen op hun reclame-uitgaven.

De aangekondigde maatregelen staan in een adviesaanvraag aan de Ondernemingsraad. De kern van het nieuwe plan is dat de verschillende bedrijfsonderdelen versneld integreren. Talpa breidde door overnames de afgelopen jaren flink uit. Aanvankelijk was het idee om de verschillende bedrijven geleidelijk en in een natuurlijk tempo in elkaar te schuiven.

Het doel is dat het moederbedrijf van onder andere SBS 6, Radio 538 en persbureau ANP „structureel als gezond zelfstandig bedrijf kan voortbestaan”, zonder langdurige financiële ondersteuning van eigenaar De Mol.

De directie van Talpa levert in de nieuwe plannen 20 procent van het salaris in. Het mediabedrijf maakt geen gebruik van looncompensatie van de overheid. Een bedrijf kan die zogeheten NOW-regeling alleen gebruiken als er geen ontslagen vallen gedurende de periode waarin steun wordt ontvangen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen