Zanger Ivo van der Bijl passeert grens van honderd gratis optredens in coronatijd

Ivo van der Bijl. © Sanki Fotografie

Zanger Ivo van der Bijl uit Elsloo heeft sinds de corona-uitbraak al meer dan honderd gratis optredens weggegeven bij verzorgingshuizen.

Nick Bruls

Het begon op 20 maart bij het Bronnenhof in Brunssum. Daar zong hij eerder tijdens een carnavalsmiddag en toen de regering besloot geen bezoekers meer toe te laten in verzorgingshuizen, werd Van der Bijl opnieuw gevraagd er op te treden.

WDR

Meer en meer instellingen klopten bij de zanger aan. Woensdag passeerde hij de grens van honderd optredens. „Het bracht me in Eindhoven en na een reportage van de Duitse omroep WDR over initiatieven tijdens corona in Nederland werd ik zelfs in de Selfkant uitgenodigd.”

Benzine

Het einde is nog niet in zicht. „De aanvragen blijven binnenkomen. Ik heb toch alle tijd nu mijn werk helemaal is weggevallen, omdat feestjes en evenementen zijn afgelast. Dit doe ik overigens gratis. Wel word ik overstelpt met bloemen, chocolade, wijn en kaartjes. Vrienden steunen me financieel een beetje voor de benzine. Het is super dankbaar om te doen.”

Lees ook: Honderd corona-optredens in acht weken tijd

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal