Rijkswaterstaat zoekt eigenaar ‘Kleintje Boot’

Print
Rijkswaterstaat zoekt eigenaar ‘Kleintje Boot’

‘Kleintje Boot’. Afbeelding: Rijkswaterstaat

Maasbracht -

Rijkswaterstaat is naarstig op zoek naar de eigenaar van ‘Kleintje Boot’, een vaartuig dat vorig jaar werd achtergelaten bij Maasbracht. Pogingen daartoe leverden tot nu toe niks op.

Het komt niet vaak voor dat de eigenaar zijn vaartuig onbemand achterlaat op de Limburgse wateren. Volgens woordvoerder Renske Hamming van Rijkswaterstaat ongeveer eens in de twee jaar. In dit geval gaat het om een bootje met de naam ‘Kleintje Boot’ dat ruim een jaar geleden werd achtergelaten, vlak voor de sluisingang op het Julianakanaal bij Maasbracht. De motor werd nog snel verwijderd.

Een paar dagen later werd de boot door Rijkswaterstaat versleept naar de andere kant van de sluis waar een zogeheten wrakkenponton ligt. Sindsdien dobbert het daar en zoekt de rijksdienst naar een eigenaar. „Hoewel het vaartuig een naam heeft is er geen registratienummer”, zegt Hamming. „We hebben wel een naam kunnen achterhalen, maar die persoon reageert niet. Nu we ruim een jaar verder zijn, rest ons een laatste poging via een openbare oproep in de vorm van een advertentie.”

De eigenaar heeft tot 29 mei om zich te melden bij Rijkswaterstaat. Daarna wordt het bootje, als wordt vastgesteld dat het nog enige waarde heeft, verkocht. Anders gaat het naar de sloop.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen