Kwartaalwinst ING zakt fors door coronacrisis

Print
Kwartaalwinst ING zakt fors door coronacrisis

Afbeelding: Getty Images

De winst van ING is in het eerste kwartaal flink gekelderd als gevolg van de coronacrisis. Het financiële concern hield onder de streep 670 miljoen euro over, ruim 40 procent minder dan een jaar eerder.

Daarmee presteerde ING nog wel beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Zij gingen volgens een peiling door persbureau Bloomberg gemiddeld uit van een resultaat van iets minder dan 411 miljoen euro. ING zette in totaal 661 miljoen euro opzij voor leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden.

Recent kwamen al diverse andere grote banken met hun kwartaalcijfers. Daarbij werd duidelijk dat de financiële concerns ook miljarden euro’s opzij hebben gezet voor leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden.

Veel kosten

Ook de aanhoudend lage rente blijft drukken op de resultaten in de bankensector. ING moet de laatste tijd bovendien veel extra kosten maken in verband met zijn inspanningen om witwassen tegen te gaan. Hiermee zijn duizenden medewerkers van de bank aan de slag.

ING schrapte eind maart al zijn dividend vanwege de coronacrisis, tot minstens 1 oktober. „Dit zijn buitengewone tijden voor ons allemaal”, benadrukte topman Ralph Hamers toen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu