Wat doen de Burgerijen nu?

Print
Wat doen de Burgerijen nu?

Afbeelding: Gemeente Voerendaal

Ook al zijn de Burgerijen gesloten en alle activiteiten stop gezet. Toch gebeurt er in Voerendaal nog van alles, alleen digitaal.

Facebookpagina de Burgerijen
Vanaf vorige week hebben de Burgerijen een eigen facebookpagina. Deze pagina is gestart om de inwoners een uitgebreider beeld te geven van de functies en diensten die binnen de Burgerij aangeboden worden. Juist nu het coronavirus een grote rol speelt, iedereen thuis moet blijven en de Burgerij en al haar functies momenteel gesloten zijn, willen wij nog steeds hetzelfde: verbinding. Via deze pagina gaan de activiteiten digitaal door, om zo samen de Burgerij voort te bouwen! Volg de pagina via www.facebook.com/deburgerijen.

BoodschappenBus
De boodschappendienst blijft in Voerendaal op woensdag en vrijdag overeind. De vrijwilligers van de BoodschappenBus halen de boodschappen in de supermarkt en brengen deze bij de inwoners thuis. Maakte u nog geen gebruik van de Boodschappendienst, maar zou u dat nu graag willen? Dat kan! Het gaat dan om mensen die niet in staat zijn om zelf boodschappen te doen en geen hulp hebben van familie, vrienden of buurtgenoten. U kunt u telefonisch aanmelden via 06 - 30 04 17 84 of via e-mail voerendaalbuurtbus@gmail.com.

Hart voor Voerendaal Hulplijn
Omdat bezoekers niet meer naar de Hoeskamers, de lunches en de activiteiten kunnen komen, zijn we de Hart voor Voerendaal hulplijn gestart. Vrijwilligers bellen de reguliere bezoekers regelmatig om een praatje te maken, om te horen hoe het gaat. Zou u het fijn vinden om gebeld te worden? Of kent u iemand waarover u zich zorgen maakt? Neem dan contact op via 06 - 13 03 14 72 / 045 - 405 33 76 of stuur een email naar burgerij.klimmen@voerendaal.nl.

Kijk op onze website voor alle initiatieven die weer opgestart gaan worden als alle maatregelen vanwege het coronavirus zijn versoepeld: https://www.voerendaal.nl/jeugd-wmo-werk-en-inkomen/over-de-burgerij/initiatieven-de-burgerij.