Movare heeft al zijn scholen voorzien van handgel en coronaborden

Print
Movare heeft al zijn scholen voorzien van handgel en coronaborden

Stoepbord voor basisscholen. Afbeelding: Advance Communications/Movare

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade -

Scholenkoepel Movare heeft voor 46 scholen op 52 locaties maatregelen genomen, zodat ze op 11 mei weer open kunnen gaan

Het gaat niet alleen om handpompjes met desinfecterende gel en andere middelen voor de hygiëne, maar ook om een waaier van borden om de leerlingen te attenderen op wat wel en wat niet mag in corona-tijden. De scholenkoepel hoopt hiermee de werkdruk voor de scholen te verlagen in deze toch al hectische tijd.

Het overgrote deel van Movare-scholen bevindt zich in Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Kerkrade. Verder zijn er scholen in Beekdaelen, Vaals, Simpelveld en een in Geleen. Voor elke school worden communicatiemiddelen beschikbaar gesteld. Zo zijn er speciale ‘kids-proof’ posters en stoepborden, waarbij beelden het werk doen en niet teksten. Ook worden de maatregelen op een speelse manier verweven in het onderwijs, zo is de bedoeling.

Lees ook: Scholen zien opstart als een eerste schooldag

Handwaskaart

Ieder kind ontvangt een kladblokje, laat Sanne Boonen van Movare weten. ‘Waarop het bijvoorbeeld kan afstrepen hoeveel keer vandaag de handen zijn gewassen, hoe ze afstand kunnen houden tussen hen en de leerkracht en hoe vaak ze die dag hebben geniest in hun elleboog.’ Verder hangt er vanaf volgende week een grote handenwaskaart boven alle wasbakjes.

Klaslokalen worden zo ingedeeld dat de 1,5 meter afstand tussen leerling en leerkracht gewaarborgd wordt. Daarvoor komen speciale vloerstickers. Leerlingen onderling hoeven zich niet aan de 1,5 meter afstand te houden.

Heropening

Maandag gaat het basisschoolonderwijs weer van start. De scholen delen hun groepen op om niet te veel leerlingen tegelijk in een klas te hebben.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen