Van der Breggen en Blaak kondigen afscheid al aan: ‘Stoppen op het hoogste niveau’

Print
Van der Breggen en Blaak kondigen afscheid al aan: ‘Stoppen op het hoogste niveau’

Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters in 2018. Afbeelding: Cor Vos

De wielrensters Anna van der Breggen en Chantal Blaak hebben hun afscheid aangekondigd. De voormalig wereldkampioenen, beiden 30 jaar, gaan nog een jaar door, maar stoppen daarna. Van der Breggen doet dat na de Olympische Spelen van Tokio, Blaak zwaait in het voorjaar van 2022 af.

Ze gaan daarna beiden verder als ploegleider bij SD Worx, het huidige Boels-Dolmans. Dat maakten ze zondag bekend tegenover de NOS.

,,Ik merk dat ik echt die motivatie voel voor de Olympische Spelen, maar dat het soms ietsje minder is voor de andere wedstrijden. En ik vind dat je als topsporter echt die motivatie moet hebben, vanuit het diepste moet voelen: ik wil winnen”, zegt de 30-jarige Van der Breggen.

,,Ik wil echt stoppen op het hoogste niveau, dus wanneer stop je dan? Dat is een lastige keuze, maar ik denk dat dit een heel mooi moment is”, aldus de eveneens 30-jarige Blaak.

Blaak gaat een half jaar langer verder dan Van der Breggen omdat ze in 2022 nog mee wil doen aan het voorjaarsseizoen. In het eerste gedeelte van jaar staan bij de vrouwen de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik op het programma.