Oud-minister Bussemaker vreest voor stijging daklozen

Print
Oud-minister Bussemaker vreest voor stijging daklozen

Afbeelding: ANP

Oud-minister Jet Bussemaker, tegenwoordig voorzitter van de Raad van Volksgezondheid en Samenleving, vreest voor een stijging van het aantal daklozen als gevolg van de coronacrisis.

Volgens Bussemaker moet tijdelijke bewoning in leegstaande kantoren, caravans en vakantieparken snel worden toegestaan. Dat zegt ze maandagavond in het televisieprogramma De Monitor van KRO-NCRV.

Nederland komt naar schatting 315.000 woningen tekort en onder de woningzoekenden is een groeiende groep economische daklozen. De vrees bestaat dat die groep verder zal toenemen door de coronacrisis.

Het gaat daarbij om mensen zonder woning die vaak wel een baan hebben, bijvoorbeeld zzp’ers die hun woonlasten niet meer kunnen voldoen. In tegenstelling tot traditionele daklozen hebben zij vaak geen verslaving of psychische problemen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen