Vrijwel alle kamers in hotels Marriott leeg vanwege reisverboden

Print
Vrijwel alle kamers in hotels Marriott leeg vanwege reisverboden

Afbeelding: Marriott

Hoteluitbater Marriott International heeft in april vrijwel al zijn hotelkamers zien leeglopen vanwege reisverboden om het coronavirus onder controle te krijgen. De omzet per beschikbare hotelkamer, een maatstaf voor de bezettingsgraad, kelderde vorige maand met 90 procent.

In het eerste kwartaal was de neergang beperkt tot ruim een vijfde. De nettowinst daalde eveneens sterk.

Het Amerikaanse Marriott, met een wereldwijd netwerk van 7300 grote hotels, wordt harder getroffen door de gevolgen van de pandemie dan kleinere hotels die zich vaak aan de randen van de stad hebben gevestigd. De Marriott-hotels trekken vooral zakelijke en internationale reizigers, die nu dicht bij huis blijven om niet met het coronavirus besmet te worden.

Marriott wil zich nog niet wagen aan voorspellingen over hoe de rest van het jaar zal verlopen. Wel is het duidelijk dat het virus een aanzienlijke invloed zal hebben op de resultaten, aldus de hotelketen. Het concern probeert momenteel zijn acute betalingsproblemen op te lossen met schulduitgiftes, werktijdverkorting en de tijdelijke sluiting van sommige hotels.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen