Dier van de week

Dier van de week: Chelsea

Chelsea.

Chelsea. © Dierenopvang Op de Smakterheide

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week Chelsea, een Anatolische herder, ook wel bekend als Turkse herder. „Zij is een super lieve jonge teef, geboren in december 2018. Ze kwam als vondeling binnen en bleek gechipt. Chelsea was weggelopen bij haar baas, die haar door omstandigheden niet meer terugwilde.”

Redactie

Leukste kenmerk?

„Chelsea is een lieve, fijne hond in de omgang met mensen, zeker gezien het ras waarvan bekend is dat het terughoudend kan zijn naar vreemden.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Chelsea is een hond die erg graag samen werkt met haar baas of gezin. Haar ras heeft voldoende ruimte en beweging nodig. Ze is daarom een hond die graag mee op verre wandelingen gaat. Drie keer daags een rondje rondom huis is zeker niet voldoende.”

Heeft zij minpuntjes?

„Chelsea kan helaas niet overweg met andere honden. Uit voorzorg word ze daardoor ook niet bij katten en/of kleine kinderen geplaatst.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Chelsea is een grote, krachtige hond voor liefhebbers. Ze is geen beginnershond! Ze is een sociale hond naar mensen maar heeft daarnaast nog de juiste opvoeding nodig. Ze heeft baat bij een eerlijke en consequente leider. Als iemand met ervaring met haar aan het werk gaat, wordt ze vast en zeker een hele fijne (gezins)hond. We zoeken een plek met voldoende ruimte voor haar, niet gelegen in een woonwijk.”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze kanjer en ga jij dit avontuur aan? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee