Dier van de week

Dier van de week: Chelsea

Print
Dier van de week: Chelsea

Chelsea. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week Chelsea, een Anatolische herder, ook wel bekend als Turkse herder. „Zij is een super lieve jonge teef, geboren in december 2018. Ze kwam als vondeling binnen en bleek gechipt. Chelsea was weggelopen bij haar baas, die haar door omstandigheden niet meer terugwilde.”

Leukste kenmerk?

„Chelsea is een lieve, fijne hond in de omgang met mensen, zeker gezien het ras waarvan bekend is dat het terughoudend kan zijn naar vreemden.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Chelsea is een hond die erg graag samen werkt met haar baas of gezin. Haar ras heeft voldoende ruimte en beweging nodig. Ze is daarom een hond die graag mee op verre wandelingen gaat. Drie keer daags een rondje rondom huis is zeker niet voldoende.”

Heeft zij minpuntjes?

„Chelsea kan helaas niet overweg met andere honden. Uit voorzorg word ze daardoor ook niet bij katten en/of kleine kinderen geplaatst.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Chelsea is een grote, krachtige hond voor liefhebbers. Ze is geen beginnershond! Ze is een sociale hond naar mensen maar heeft daarnaast nog de juiste opvoeding nodig. Ze heeft baat bij een eerlijke en consequente leider. Als iemand met ervaring met haar aan het werk gaat, wordt ze vast en zeker een hele fijne (gezins)hond. We zoeken een plek met voldoende ruimte voor haar, niet gelegen in een woonwijk.”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze kanjer en ga jij dit avontuur aan? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen