SVVH doet tijdelijk stapje terug

Print
SVVH doet tijdelijk stapje terug

In 2012 promoveerde SVVH voor de laatste keer. Afbeelding: svvh

Heibloem -

SVVH speelt volgend seizoen in de recreatieve klasse. De club uit Heibloem wil het plezier in het voetbal terugvinden na een afgebroken jaar van louter nederlagen. Na één seizoen wil de club dan weer omhoog.

Voetbalclubs in de kleine dorpen hebben het tegenwoordig moeilijk om het hoofd boven water te houden. In Buggenum en Nunhem werden de clubs opgeheven. Stevensweert en Boekoel gingen recreatief spelen. Kelpen-Oler, Grathem, Hunsel, Ell, Posterholt en Vlodrop zochten hun heil in fusies.

Het dorpje Heibloem telt nog geen achthonderd inwoners. Ook Sportvereniging Victoria Heibloem heeft het moeilijk. Tot midden jaren negentig speelde de club nog vierde klasse. Prestatief ging het vervolgens minder met degradaties tot in de zesde klasse.

Oplevingen

Er waren nog oplevingen met een kampioenschap in 1996/1997. Na weer een degradatie volgde in 2003/2004 promotie via de nacompetitie. Na het vijftigjarig bestaan in 2007 dreigde een jaar later echter opheffing. Die werd voorkomen door een driejarige terugkeer naar de recreatieve klasse. Na de terugkeer bij de ‘grote jongens’ richtte SVVH zich in het seizoen 2011/2012 weer op en promoveerde het, weer via de nacompetitie, naar de vijfde klasse.

Maar de personele problemen bleven. Voor de jeugd werd samenwerking gezocht met Roggel. Met het wegvallen van de zesde klasse kreeg de club met nog twee seniorenelftallen en een veteranenteam het erg moeilijk. De laatste drie seizoenen eindigde SVVH telkens op de laatste plaats. Het afgelopen, afgebroken seizoen werd prestatief een dieptepunt. SVVH verloor alle duels.

Goede sfeer

Het bestuur trok zijn conclusies. Ondanks de magere resultaten spreekt voorzitter Theo Vullers niet in mineur. „We zijn een echte dorpsclub, de spelers zijn hecht met elkaar. Ondanks de vele nederlagen bleef de sfeer goed. Door het wegvallen van de zesde klasse werden de niveauverschillen te groot. Daarom doen we komend seizoen een stap terug, zodat het team ook weer wedstrijden kan winnen. Na dat jaar willen we weer terug naar de standaardteams. Enkele vertrokken spelers komen terug en de oudste jeugdspelers die nu dus bij Roggel spelen, komen dan wellicht weer bij ons spelen. We gooien voorlopig het bijltje er niet bij neer.”