Onwillige knie maakt Chesron Geuns trainer van nieuwe fusieclub DFO’20

Print
Onwillige knie maakt Chesron Geuns trainer van nieuwe fusieclub DFO’20

Chesron Geuns en RKESV-voorzitter Edward Heijkers. Afbeelding: DFO’20

Ospel / Ell / Grathem / Kelpen-Oler / Hunsel -

Hij is pas 26 lentes jong, maar Chesron Geuns wordt komend seizoen al hoofdtrainer van de nieuwe fusieclub DFO’20. Vanwege een knieblessure is de Ospelnaar vroegtijdig moeten stoppen met voetballen.

Een verrassende keuze voor velen. Zo omschrijft Chesron Geuns het feit dat hij na de zomer aan zijn eerste klus als hoofdtrainer gaat beginnen. Een zwakke knie gooide roet in de voetbalcarrière van de jonge Ospelnaar, die in het onlangs vanwege corona afgebroken seizoen uitkwam voor NWC Asten in de tweede klasse. „Ik ben in 2016 zwaar geblesseerd geraakt”, begint Geuns. „Ik scheurde in mijn knie alles wat ik kon scheuren. Na de operatie ging het weer goed, maar het was nog maar de vraag of ik weer op niveau kon voetballen.”

Back-up

Dat ging redelijk goed voor Geuns, die na RKSVO dus voor NWC uitkwam en daar topscorer werd van de derde klasse én het kampioenschap behaalde. In november vorig jaar raakte hij weer licht geblesseerd aan zijn knie. In die tijd haalde Geuns het diploma UEFA C, waarmee hij clubs in de vierde klasse en lager mag trainen. „Eigenlijk als back-up voor later. Maar in december brak de transferperiode voor trainers aan. Ik ben toen door het huidige DFO’20 benaderd. Het was meteen een goede match. Een nieuw begin voor mij én voor de fusieclub.”

DFO’20 (gefuseerd uit RKESV uit Ell, GKC uit Grathem en Kelpen-Oler en RKHVC uit Hunsel) start in september in de vierde klasse, als corona het toelaat tenminste. Het nieuwe complex tussen de vier dorpen moet begin volgend jaar klaar zijn. De club speelt eerst dus nog op één van de huidige sportparken.

Door het vuur

Geuns is druk bezig met de voorbereiding voor zijn én DFO’s eerste seizoen. „De eerste ambitie is om van DFO’20 een leuke club te maken, waar de hele regio naar wil komen kijken. Een club waarvoor iedereen door het vuur wil gaan.”

Een goede match noemt de trainer Geuns de samenwerking tussen hem en DFO’20. „Ik ben geen trainer die boven de groep wil staan, ik wil de jongens op zondag de goede richting opsturen. Qua voetbalkennis en persoonlijkheid kan ik meer dan genoeg bieden. Ik wil altijd het onderste uit de kan halen.”