Vaals trapt op de rem bij onderhoud openbare ruimte

Print
Vaals trapt op de rem bij onderhoud openbare ruimte

Het onderhoud van wegbermen voldoet niet altijd aan de wensen, erkent het college in Vaals. Afbeelding: Diana Scheilen

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Vaals trapt fors op de rem bij het onderhoud van de openbare ruimte. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om de zaak wat te ‘temporiseren’ zolang niet duidelijk is welke gevolgen de coronacrisis heeft voor de gemeentelijke begroting.

Met de gemeenteraad was eerder afgesproken dat het onderhoud van wegen, pleinen, parken, wegbermen en sportvelden flink opgekrikt zou worden. Op dit moment voldoet dat onderhoud niet altijd aan de wensen, erkent het college. In de begroting voor dit jaar is daar alvast drie ton voor gereserveerd.

Volgens het college is het echter niet verstandig om dat potje aan te spreken nu er zoveel onduidelijkheid bestaat over de financiële positie van de gemeente. Bij de behandeling van de voorjaarsnota, later dit jaar, zullen nog meer ‘temporiseringsvoorstellen’ volgen, kondigt het college op voorhand aan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen