‘Politiemol’ Mark M. vecht veroordeling aan

Print
‘Politiemol’ Mark M. vecht veroordeling aan

Rechtbanktekening van de rechtszaak in 2018 tegen Mark M. Afbeelding: ANP

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Politiemol Mark M. gaat in cassatie bij de Hoge Raad tegen zijn veroordeling tot vijf jaar cel. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers maandag laten weten.

M. werd vorige week in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw veroordeeld, omdat hij geheime politie-informatie verkocht aan criminelen en vanwege witwassen. M. heeft altijd ontkend dat hij informatie verkocht, hij erkende alleen dat hij gegevens lekte.

Lees ook: Deal met justitie: Weerter politiemol komt zelf naar Nederland

Kuijpers zei ook dat is afgesproken dat M. zich weer bij de politie in Nederland meldt, zodra hij weer mag vliegen. Op dit moment zit M. nog in Litouwen, waar hij samen met zijn vrouw woont. Vanwege coronamaatregelen mag hij nu het land niet uit.

M. meldde zich na zijn veroordeling bij de rechtbank, twee jaar geleden, ook vrijwillig weer bij de politie. Toen kwam hij echter door een fout bij justitie weer vrij. Daarna vertrok hij naar Litouwen. Hij woonde via een videoverbinding zijn hoger beroep bij.

Lees ook: Een kijkje in de keuken van de Weerter politiemol

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →