‘Politiemol’ Mark M. vecht veroordeling aan

Print
‘Politiemol’ Mark M. vecht veroordeling aan

Rechtbanktekening van de rechtszaak in 2018 tegen Mark M. Afbeelding: ANP

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Politiemol Mark M. gaat in cassatie bij de Hoge Raad tegen zijn veroordeling tot vijf jaar cel. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers maandag laten weten.

M. werd vorige week in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw veroordeeld, omdat hij geheime politie-informatie verkocht aan criminelen en vanwege witwassen. M. heeft altijd ontkend dat hij informatie verkocht, hij erkende alleen dat hij gegevens lekte.

Lees ook: Deal met justitie: Weerter politiemol komt zelf naar Nederland

Kuijpers zei ook dat is afgesproken dat M. zich weer bij de politie in Nederland meldt, zodra hij weer mag vliegen. Op dit moment zit M. nog in Litouwen, waar hij samen met zijn vrouw woont. Vanwege coronamaatregelen mag hij nu het land niet uit.

M. meldde zich na zijn veroordeling bij de rechtbank, twee jaar geleden, ook vrijwillig weer bij de politie. Toen kwam hij echter door een fout bij justitie weer vrij. Daarna vertrok hij naar Litouwen. Hij woonde via een videoverbinding zijn hoger beroep bij.

Lees ook: Een kijkje in de keuken van de Weerter politiemol

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen