CORONAVIRUS

Ryanair wil flink deel vluchten hervatten vanaf 1 juli

Print
Ryanair wil flink deel vluchten hervatten vanaf 1 juli

Afbeelding: EPA

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren / Spaubeek / Beek / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil vanaf 1 juli 40 procent van haar vluchten hervatten.

Passagiers en cabinepersoneel zullen daarbij mondkapjes gaan dragen, terwijl er ook temperatuurtesten worden ingevoerd, aldus Ryanair.

Het is de bedoeling dat er dagelijks circa duizend vluchten uitgevoerd gaan worden, waarmee het overgrote deel van het netwerk weer in dienst wordt genomen. Of Ryanair ook weer vanuit Maastricht of Eindhoven gaat vliegen, is onduidelijk.

Sinds medio maart vliegt Ryanair met een zeer uitgekleed schema vanwege maatregelen van overheden om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan.

Verder moeten passagiers goedkeuring vragen aan cabinepersoneel voor gebruik van het toilet om rijen te voorkomen en moeten zij informatie geven over hun reizen. Deze informatie zal door overheden worden gebruikt om quarantainemaatregelen te monitoren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen