Beginnend bestuurder rijdt veel te hard en haalt rechts in op A73

Print
Beginnend bestuurder rijdt veel te hard en haalt rechts in op A73

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Swalmen -

Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Venlo heeft zich op de A73 bij Swalmen volgens de politie zondag als een ‘verkeershufter’ gedragen door onder andere veel te snel te rijden en het overige verkeer over de vluchtstrook in te halen.

Agenten in een onopvallende surveillance-auto werden zondagavond rond zes uur op de A73 bij Swalmen met hoge snelheid ingehaald door een andere auto. De snelheid bedroeg volgens de politie zeker 180 kilometer per uur. Ook zag de agent dat de auto andere weggebruikers rechts inhaalde door gebruik te maken van de vluchtstrook. De achtervolging werd ingezet en even later lukte het de agent de betreffende auto in te halen en een volgteken te geven. Hieraan leek de bestuurder te voldoen maar op het puntstuk van de afrit ging hij er toch weer vandoor, de A73 op.

Toch komt de bestuurder er niet zonder straf van af. De agent heeft de automobilist namelijk herkend. Hij zal zich binnenkort voor zijn asociale rijgedrag moeten verantwoorden. Tevens krijgt hij een bekeuring voor de extreme snelheidsovertreding, het negeren van het volgteken en verkeersgevaarlijk rijgedrag. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wordt een melding gedaan omdat wordt getwijfeld aan de geschiktheid van de bestuurder om een voertuig te besturen. Het CBR zal een onderzoek instellen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →