Beginnend bestuurder rijdt veel te hard en haalt rechts in op A73

Print
Beginnend bestuurder rijdt veel te hard en haalt rechts in op A73

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Swalmen -

Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Venlo heeft zich op de A73 bij Swalmen volgens de politie zondag als een ‘verkeershufter’ gedragen door onder andere veel te snel te rijden en het overige verkeer over de vluchtstrook in te halen.

Agenten in een onopvallende surveillance-auto werden zondagavond rond zes uur op de A73 bij Swalmen met hoge snelheid ingehaald door een andere auto. De snelheid bedroeg volgens de politie zeker 180 kilometer per uur. Ook zag de agent dat de auto andere weggebruikers rechts inhaalde door gebruik te maken van de vluchtstrook. De achtervolging werd ingezet en even later lukte het de agent de betreffende auto in te halen en een volgteken te geven. Hieraan leek de bestuurder te voldoen maar op het puntstuk van de afrit ging hij er toch weer vandoor, de A73 op.

Toch komt de bestuurder er niet zonder straf van af. De agent heeft de automobilist namelijk herkend. Hij zal zich binnenkort voor zijn asociale rijgedrag moeten verantwoorden. Tevens krijgt hij een bekeuring voor de extreme snelheidsovertreding, het negeren van het volgteken en verkeersgevaarlijk rijgedrag. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wordt een melding gedaan omdat wordt getwijfeld aan de geschiktheid van de bestuurder om een voertuig te besturen. Het CBR zal een onderzoek instellen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen