Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc, politie deelt beelden van dievegges

Print

Video: Politie Limburg/YouTube

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Twee vrouwen hebben zich tijdens carnaval in Geleen met een babbeltruc toegang verschaft tot de woning van een bejaarde vrouw en daar haar portemonnee gestolen. De politie deelt nu beelden van de verdachten.

De twee geschminkte vrouwen belden op 24 februari aan bij de woning op de Groenseykerstraat en vroegen aan de 84-jarige bewoonster of ze gebruik mochten maken van het toilet. De vrouw liet de verdachten binnen.

De verdachten vroegen vervolgens of ze iets mochten drinken. Toen het slachtoffer argwaan kreeg, vroeg deze aan de twee vrouwen om haar woning te verlaten. De portemonnee van de bejaarde vrouw, met contant geld en een pinpas, blijkt gestolen.

Op de Markt in Geleen wordt meerdere keren geprobeerd geld op te nemen. Een van de verdachten is daar op bewakingsbeelden vastgelegd. Het gaat om twee vrouwen tussen de 20 en 30 jaar oud. Ze verplaatsten zich mogelijk in een witte personenauto. Ze spraken Frans en Nederland met een zwaar accent. Een van de vrouwen droeg een spijkerbroek, zwarte korte laarsjes en een zwarte gewatteerde jas.

De politie roept getuigen op zich te melden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen