TUI annuleert bijna alle reizen met nog eens drie weken

Print
TUI annuleert bijna alle reizen met nog eens drie weken

Afbeelding: ANP

TUI annuleert bijna alle reizen tot en met en met 18 juni. Eerder had de reisorganisatie zijn reizen tot en met 28 mei gecanceld. De verlenging geldt voor zowel TUI als Kras.

Een uitzondering geldt voor reeds geboekte vakanties in eigen land met vertrek vanaf 29 mei. ,,Hiermee volgen we het ritme van de ontwikkelingen in de vakantielanden en handelen we in gezamenlijkheid met branchevereniging ANVR”, schrijft TUI op zijn website.

Eerder besloot reisorganisatie Corendon ook al te wachten met het opstarten. Alle reizen zijn tot en met 25 juni geannuleerd. Naar Curaçao en Bonaire geldt tot en met 4 juli, voor jongerenreizen is dat tot en met 31 augustus. Vanaf 26 juni biedt het ‘coronavrije’ vakanties naar een beperkt aantal bestemmingen.

Lees ook: ‘Coronavrij’ op vakantie is niet zo vrij

Reizigers van wie de reis geannuleerd is, krijgen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is een jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Als de reissom van de nieuwe vakantie duurder uitpakt, dan is de meerprijs voor rekening van de klant.

Er is veel te doen rondom de vouchers. De Consumentenbond vindt dat klanten als zij dat willen hun geld gewoon moeten kunnen terugkrijgen. De belangenorganisatie drong er onlangs bij het kabinet op aan om te stoppen om te proberen consumenten via Europese wetgeving te dwingen vouchers te accepteren voor hun geannuleerde vluchten.