Gluren naar mezen op Tapijn en slechtvalk Sint-Jan Maastricht

Print
Gluren naar mezen op Tapijn en slechtvalk Sint-Jan Maastricht

Afbeelding: Natuurgluren

Maastricht / Itteren -

Via camera’s in de nestkasten van vogels kunnen liefhebbers live bekijken hoe de jongen op dit moment worden gevoederd in Maastricht.

De livestreams zijn te bekijken op de Facebookpagina Natuurgluren en de website www.natuurgluren.nl en daagt inwoners en bezoekers van Maastricht uit om beter om zich heen te kijken en de natuur te begluren. De familie Slechtvalk op de Sint-Janskerk is inmiddels al populair en sinds kort kunnen twee mezenfamilies op Tapijn ook gevolgd worden in nestkasten.

Tapijngebied

Dankzij de camera’s kan het intensieve werk dat door de vogels verricht wordt, op de voet gevolgd worden. In het Tapijngebied, bij de oude Tapijnkazerne, zijn in het park zijn tevens boombeelden en QR-bordjes te vinden.

Natuurgluren is mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en vrijwillige ondersteuning van bedrijven en de financiële bijdrages van het Elisabeth Strouven Fonds, Gemeente Maastricht en Universiteit Maastricht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen