104-jarige man bestolen van 100.000 euro aan spaargeld en AOW

Pas toen de oudere man inzicht kreeg in zijn eigen financiën, ontdekte hij het bedrog. © Shutterstock

Een inmiddels 104-jarige man uit Hilversum is er achter gekomen dat hij de afgelopen jaren van zo’n 100.000 euro is bestolen. De man had al zijn vertrouwen geschonken aan een 47-jarige vrouw, maar de verdachte heeft dat flink geschonden. Ook de AOW van de man werd besteed aan schoonheidsbehandelingen en vakanties.

Bonne Kerstens

Naast de 47-jarige vrouw wordt ook een 66-jarige man verdacht van betrokkenheid. Het duo zou tussen 2014 en 2019 geld hebben gestolen van de rekening van de 104-jarige Hilversummer.

Sinds maart 2014 had het slachtoffer al zijn financiële zaken uitbesteed aan de nu 47-jarige vrouw, die hij al ruime tijd kende. Waar de twee elkaar van kenden, is niet bekend.

De vrouw had hierdoor de volledige volmacht over al zijn betaal- en spaarrekeningen. Toen er regelmatig aanmaningen binnenkwamen en de man ook na herhaalde verzoeken geen inzicht kreeg in zijn eigen bankafschriften, vertrouwde hij het niet meer. Met hulp lukte het hem inzicht te krijgen in zijn financiële zaken.

AOW

Toen hij eindelijk zijn eigen financiën te zien kreeg, bleek dat er tussen maart 2014 en januari 2018 bijna 80.000 euro was verdwenen. Daarnaast had hij zijn auto door de vrouw laten verkopen en daar nooit een cent van terug gezien.

Het slachtoffer ontving ook maandelijks een AOW-uitkering, maar ook deze inkomsten werden uitgegeven aan zaken zoals vakanties, schoonheidssalons en online winkels. In totaal werd ongeveer 100.000 euro van de man ontvreemd. Hierdoor is het slachtoffer in financiële problemen geraakt.

Aangifte

Het slachtoffer heeft in oktober 2019 aangifte van diefstal gedaan, waarop de recherche een onderzoek is gestart. Een van de verdachten is vandaag aangehouden. Ze wordt verdacht van oplichting, verduistering en diefstal in een periode van vijf jaar. Het gaat om de 47-jarige vrouw uit Kortenhoef.

Ook een 66-jarige man uit Kortenhoef werd aangehouden. De recherche onderzoekt zijn betrokkenheid bij deze zaak. De verblijfplaatsen van de twee verdachten zijn doorzocht en verschillende spullen werden in beslag genomen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal