EREDIVISIE

VVV komend seizoen definitief op natuurgras in Koel

Print
VVV komend seizoen definitief op natuurgras in Koel

De Koel in Venlo. Afbeelding: VVV Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Er ligt komend seizoen definitief natuurgras in De Koel. VVV start woensdag de werkzaamheden om de kunstgrasmat te vervangen door echt gras.

Na zeven seizoenen kunstgras in De Koel gaat de schop de grond in voor de aanleg van een fonkelnieuwe natuurgrasmat. De ondergrond en de toplaag van de kunstgrasmat worden de aankomende dagen ‘opgepakt’ en verhuisd naar eersteklasser Venlosche Boys. VVV heeft daarover met partner CSC Sport en de gemeente Venlo afspraken gemaakt.

De club zal de achterban wekelijks op de hoogte houden van de vorderingen van het project in het stadion.

Marco Bogers, algemeen directeur van VVV: ,,Spelen op écht gras. Er is niets prachtiger dan dat. Daarbij is het de ideale periode om deze overstap te maken omdat we zeker weten dat de competitie later gaat starten.”

Bogers zegt dat het vervangen van de mat deels wordt betaald uit een potje met inkomsten van clubs die uitkomen in Europese clubcompetities is hierin meegenomen. Daarnaast wordt gewerkt aan een concept waarbij de club haar supporters de mogelijkheid biedt om eigenaar te worden van een stuk gras van het hoofdveld.

Compensatie

VVV heeft op de clubwebsite bekendgemaakt hoe seizoenkaarthouders gecompenseerd kunnen worden voor de thuiswedstrijden die zij missen door de coronacrisis. Zie daarvoor www.vvv-venlo.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen