Dier van de week

Dier van de week: Ice

Ice.

Ice. © Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Ice aan de beurt, een kruising St. Bernard x herder reu (gecastreerd) van 4 jaar oud.

Redactie

Waarom is Ice in het asiel terechtgekomen?

„Zoals je mag verwachten, is Ice een flinke jongen geworden, met zelfs een paar kilo’s teveel! Ondanks dat hij goed is opgevoed, heb je dan op een onverwacht moment toch heel wat gewicht aan de riem hangen. Als je dan niet stevig genoeg in je schoenen staat, is het beter een nieuw thuis voor hem te zoeken.”

Kun je hem wat beter omschrijven?

„Ice is een vriendelijke, enthousiaste hond, die zich niet bewust is van het feit dat hij behoorlijk uit de kluiten gewassen is. Toch weet hij zich binnen prima te gedragen en vindt hij het buiten heerlijk om met een bal te spelen. Ook waakt hij prima. Door zijn zware blaf en flinke formaat zullen mensen die niet weten dat hij zo’n lieverd is nooit zomaar ongevraagd het terrein betreden.”

Wat zou voor Ice een geschikt thuis zijn?

„Omdat hij het heerlijk vindt om lekker buiten te bewegen, zou het fijn zijn als hij hier de mogelijkheid toe zou krijgen. Voor hem is het ook heel belangrijk om een fijn contact met zijn huisgenoten op te bouwen, iets waarin hij heel trouw is.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee