Hoe de langste auto ter wereld met helikopterdek en zwembad compleet in verval raakte

Print
Hoe de langste auto ter wereld met helikopterdek en zwembad compleet in verval raakte

De langste auto ter wereld in betere tijden. Afbeelding: AD/Motor1.com

De langste auto ter wereld is 30,5 meter lang. Of eigenlijk: wás 30,5 meter lang, want nadat deze limousine in 1990 werd genoemd in het Guinness Book of Records, raakte het model in verval. Nu is de auto in twee delen vervoerd naar een restauratiebedrijf.

De limousine werd volgens Motor1.com gebouwd in 1990 door de beroemde autotuner Jay Ohrberg en was gebaseerd op een Cadillac Eldorado uit 1976. De auto kreeg als naam ‘The American Dream’ mee en werd officieel uitgeroepen tot ‘s werelds langste auto.

In zijn gloriedagen beschikte de enorme Cadillac-limo over een beweegbaar middendeel, waar een tweede bestuurder plaats moest nemen, om bochten te kunnen nemen. Ook was de voorwielaangedreven auto voorzien van twee motoren. Tot de vele unieke kenmerken van het originele ontwerp van Ohrberg behoren een golfbaan, bubbelbad, zwembad met duikplank en een helikopterplatform.

Hoe de langste auto ter wereld met helikopterdek en zwembad compleet in verval raakte
Zo zag de auto eruit voordat begonnen werd met de restauratie. Foto: Motor1.com

In de tussenliggende twee decennia is de auto helaas jammerlijk in verval geraakt. Autoseum, een technisch leermuseum in New York, zou de auto in zijn oorspronkelijke glorie herstellen, maar daar kwam het nooit van. Vorig jaar kwam het wrak in handen van Mike Dezer, eigenaar van automuseum Dezerland Park in Florida. In augustus 2019 begon hij met de restauratie.

Om de reis van New York naar Florida voor te bereiden, werd The American Dream in twee stukken opgedeeld en op trailers geladen voor de rit langs de oostkust. De auto was zwaar verwaarloosd en enorm verroest. Inmiddels is het grootste deel van de restauratiewerkzaamheden aan de buitenkant klaar. Wanneer de auto in oude luister is hersteld, zal deze permanent te zien zijn in Dezerland Park.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen