Opening Kasteeltuinen Arcen verloopt stapsgewijs

Print
Opening Kasteeltuinen Arcen verloopt stapsgewijs

Afbeelding: Kasteeltuinen Arcen

Arcen -

Kasteeltuinen Arcen maakt stapsgewijs een einde aan de lockdown. Op 22 mei opent het park de poort voor abonnementhouders, overige bezoekers worden een week later toegelaten.

Dit is besloten in overleg met de gemeente Venlo en de Veiligheidsregio. De ruime opzet van het 32 hectare grote kasteelpark maakt het mogelijk om publiek op een coronaveilige manier te ontvangen, aldus de directie. Kasteeltuinen zou eigenlijk op 1 april open gaan, maar stelde de seizoenstart in eerste instantie uit tot het paasweekeinde. Wel werden alle voorjaarsevenementen meteen geschrapt. De poort bleef echter op slot. Vaste bezoekers mogen volgende week als eerste naar binnen. „Zo kunnen we allemaal een beetje wennen aan de aanpassingen”, aldus parkmanager Rob Rambags.

Op het terrein is een nieuwe route aangelegd langs de Mammoetboom en de tien rode beuken die door de vroegere kasteelbewoner graaf Metternich aangeplant zijn. In de vernieuwde water- en beeldentuin wordt deze week een expositie met werk van kunstenaar William Sweetlove ingericht.

Kasteeltuinen Arcen gaat werken met beperkte bezoekersaantallen en een tijdslot, waarbij tickets vooraf online besteld dienen te worden. Daar staat tegenover dat de openingstijden worden verruimd. De horecapunten in het park zijn tijdelijk omgebouwd tot afhaallocaties. Alle evenementen en extra activiteiten zijn tot september geannuleerd. De florale shows in het najaar gaan vooralsnog door.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen