Video: Bijzondere beelden Marc Dutroux in gevangenis: ‘Ik ben onschuldig’

Print

Marc Dutroux zegt dat hij onschuldig is. Video: AD/VTM Nieuws

Marc Dutroux heeft nog steeds geen enkel schuldbesef over de dood van zijn slachtoffers. Dat blijkt uit enkele videobeelden die het VTM-programma Telefacts dinsdagavond heeft getoond.

De beelden werden in het voorjaar en de zomer van 2019 gemaakt door een andere gevangene. Hij kon Dutroux filmen op de binnenplaats. Dutroux, met een lange grijze baard, zegt in die opnames dat hij al 23 jaar onschuldig in de cel zit: „Hun moordenaars lopen nog altijd vrij rond.” Hij heeft het daarbij over een vage groep van hooggeplaatste ambtenaren, in wiens opdracht hij gehandeld zou hebben.

Lees ook: Belgische omroep toont beelden van Dutroux in gevangenis: ‘Ik zit al 23 jaar onterecht in de bak’

Dutroux is veroordeeld tot een levenslange celstraf, maar hij heeft een verzoek ingediend om vervroegd vrij te komen. Een nieuw psychiatrisch onderzoek van Dutroux is uitgesteld: door de coronacrisis kunnen de psychiaters hem niet onderzoeken in de gevangenis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen