Gulpen-Wittem praat met provincie over bouwplannen

Partij-Oost: een van de laatste bouwplannen die Gulpen-Wittem nog op stapel heeft staan.

Partij-Oost: een van de laatste bouwplannen die Gulpen-Wittem nog op stapel heeft staan. © De Limburger

De gemeente Gulpen-Wittem wil een apart gesprek met de provincie over de bouw van nieuwe woningen.

René Willems

De voorbije jaren kon in het Heuvelland nauwelijks gebouwd worden omdat de provincie bang was dat te veel woningen leeg zouden komen te staan. Onlangs zijn de regels echter wat versoepeld.

Kant-en-klaar

Om de vaart erin te houden, heeft de provincie de gemeenten in het Heuvelland gevraagd om op korte termijn aan te geven welke kant-en-klare bouwplannen ze nog op de plank hebben liggen.

Lees ook: Woningmarkt weer op gang trekken

In Gulpen-Wittem is die plank nagenoeg leeg. „Wij hebben ons aan de strenge eisen gehouden en de stofkam door de resterende bouwplannen gehaald”, zegt wethouder Guido Houben.

Houben zou het ‘onredelijk’ vinden als Gulpen-Wittem daar nu min of meer voor wordt gestraft, zegt hij, en achter het net vis omdat er geen concrete bouwplannen meer klaarliggen.

Ideeën

Op zich zijn er ook in Gulpen-Wittem nog genoeg plekken waar woningen gebouwd kunnen worden, benadrukt de wethouder: „Ideeën hebben we altijd.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee