Coronacrisis

Provincie trekt samen met gemeenten 1,7 miljoen overleefhulp voor cultuur uit

Print
Provincie trekt samen met gemeenten 1,7 miljoen overleefhulp voor cultuur uit

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Laar / Weert / Altweerterheide -

Het Bonnefantenmuseum en Museumplein Kerkrade krijgen samen 800.000 euro extra van provincie en gemeenten in Limburg. Nog eens 9 ton ‘overleefhulp’ gaat naar andere streekmusea, theaters, poppodia, (urban)dans en cultuurinstellingen die niet via de landelijke rijkssubsidies of grote cultuurfondsen ondersteund worden.

Dat nieuws maakt cultuurgedeputeerde Ger Koopmans woensdagavond 13 mei per brief aan minister Ingrid van Engelshoven (OCW) bekend. De financiering van de provincie en de gemeenten wordt gematcht door de rijksoverheid, dat wil zeggen dat ‘Den Haag’ eenzelfde bedrag dat de regionale overheden ter beschikking stellen, matcht. Koopmans doet een dringend appèl op de minister: „Wij rekenen dan ook op een bijdrage (...) voor de regionale infrastructuur van eenzelfde omvang voor ónze keuze wat betreft vitale regionale infrastructuur met betekenis voor het landelijke stelsel!”

Koopmans noemt de extra steun voor de culturele instellingen in Limburg nadrukkelijk een overlevingspakket. Die samen met de al eerder bekendgemaakte 300 miljoen euro die vanuit het ministerie voor Cultuur, Onderwijs en Wetenschap bedoeld zijn om instellingen in de culturele en creatieve sector door de financieel zware eerste maanden van de crisis heen te helpen en in staat te stellen om investeringen te doen voor het volgende seizoen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen