Baeker Pottentaote voorlopig niet op zoek naar nieuwe prins

Print
Baeker Pottentaote voorlopig niet op zoek naar nieuwe prins

Luc Baltus is de huidige prins van Beek. Afbeelding: Rob Oostwegel

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Vastelaovesvereiniging De Baeker Pottentaote gaat voorlopig niet op zoek naar een nieuwe prins. „Aangezien op dit moment nog niet duidelijk is hoe het nieuwe seizoen er uit gaat zien, hebben we besloten de zoektocht voorlopig even uit te stellen”, zegt vorst Eric Voncken.

Door de coronacrisis en het verbod op activiteiten tot 1 september bestaat er bij veel carnavalsverenigingen onduidelijkheid over het aanstaande carnavalsseizoen. Zeker de traditionele opening van het seizoen op 11 november komt daardoor onder druk te staan. „We zijn achter de schermen druk bezig om te kijken welke opties er zijn, maar concrete plannen zijn er nu nog niet”, zegt Voncken. „We hebben nauw contact met het Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) om de verschillende scenario’s door te lichten. Ook zullen we met de gemeente Beek in overleg treden.”

Onzekerheid

De onzekerheid maakt dat de zoektocht naar een nieuwe prins voorlopig niet aan de orde is. „Stel er kunnen komend jaar geen samenkomsten zijn, dan heeft het ook weinig zin om een prins uit te roepen”, vindt de vorst. „Voor we de nieuwe prins benaderen, moeten we wel weten dat we hem een goed seizoen kunnen bieden.”

Geen prins

De laatste keer dat de vereniging, die in 1886 al werd opgericht, geen prins uitriep was in 1992. Vanwege de Golfoorlog, die het jaar daarvoor zorgde dat veel optochten afgeblazen werden, besloten vrijwel alle carnavalsverenigingen daarom om de prins van 1991 het jaar daarop nogmaals te proclameren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen