Geleen

DSM en start-up Lightyear werken aan zonnepanelen voor autodak

Print
DSM en start-up Lightyear werken aan zonnepanelen voor autodak

Speciaalchemiebedrijf DSM en start-up Lightyear gaan samenwerken om zonnepanelen voor autodaken in de markt te zetten.

Die panelen moeten beschikbaar worden voor verschillende soorten elektrische voertuigen, zoals personenauto’s, bedrijfswagens en bussen.

Lightyear ontwikkelde de techniek voor zonnepanelen op een autodak voor zijn elektrische auto Lightyear One. De start-up uit Helmond wil die auto, die het meest efficiënte elektrische voertuig moet worden, volgend jaar in productie nemen. DSM maakt voor die zonnepanelen een achtervlak waardoor alle aansluitingen achter de panelen komen te liggen en de oppervlakte van de panelen zo groot mogelijk kan zijn.

DSM en Lightyear hebben hoge verwachtingen van de techniek, ook op commercieel gebied. De markt voor elektrische voertuigen wordt in 2027 op een waarde van meer dan 800 miljard dollar geschat. Autobedrijven proberen nu oplossingen te bedenken voor het vergroten van het bereik van de voertuigen en de afhankelijkheid van laadpalen.

Financiële details over de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen