Video: Man brengt antitankmijn naar politiebureau: ‘Ik dacht eerst dat het iets anders was’

Print

Man brengt antitankmijn naar politiebureau. Video: Track ‘88

Heerlen / Hoensbroek -

Het explosief dat woensdagavond naar het politiebureau in Heerlen werd gebracht is vermoedelijk een Amerikaanse antitankmijn. Dat zei een woordvoerster van de politie donderdag.

Wesley Klonen had het explosief eerder op de dag met behulp van een metaaldetector gevonden in de bossen bij Schinnen. Hij dacht aanvankelijk dat het om een aandrijfwiel van een voertuig ging. Eenmaal thuis zag hij dat er ‘iets anders op stond’, waarop hij het roestige apparaat in een handdoek wikkelde en in een plastic tas op zijn scooter meenam naar het politiebureau.

Video: Man brengt antitankmijn naar politiebureau: ‘Ik dacht eerst dat het iets anders was’
Foto: Track ‘88

Daar werd hem verteld dat het om een Amerikaanse antitankmijn ging. Agenten voorkwamen dat de vinder ermee naar binnen liep. Het werd op de stoep voor het bureau neergelegd totdat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam om het oorlogstuig mee te nemen en elders tot ontploffing te brengen.

Nadat het explosief op de stoep was neergelegd, werd het politiebureau deels ontruimd en de Stationstraat in Heerlen gedeeltelijk afgezet.

De politie heeft Klonen verzocht om voortaan eerst te bellen, voordat hij met zo’n explosief naar het bureau komt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen