Beweegvloer laat peuters en kleuters educatief spelen

Print
Beweegvloer laat peuters en kleuters educatief spelen

De beweegvloer. Afbeelding: MIK&PIW Groep

Neerbeek / Elsloo / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Kinderopvangorganisaties Spelenderwijs en MIK Kinderopvang hebben sinds afgelopen week de beschikking over een beweegvloer. De vloer leert peuters en kleuters op een speelse manier bewegen, ontdekken en samenwerken.

De beweegvloer ligt nu al op de buitenschoolse opvang in Margraten en bij peuteropvang De Kinskörref in Maastricht. Binnenkort wordt hij uitgerold in Villa Regenboog en peuterspeelzaal Pinkeltje en Paddenstoel in Elsloo en bij kinderdagverblijf De Bron in Neerbeek.

De interactieve vloer werkt met behulp van een projector aan het plafond, die verschillende educatieve spelletjes projecteert en te bedienen is met een tablet. Een actueel aanbod van spelletjes zorgt voor uitdaging en variatie. „Het is hartstikke leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen ermee hebben”, vertelt Kelly Cornelissen, locatiehoofd van peuteropvang De Kinskörref in Maastricht. „Ze bewegen en spelen met elkaar, terwijl het ook nog leerzaam is”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen