‘Premie voor autoverzekering daalt hardst in Maastricht’

Print
‘Premie voor autoverzekering daalt hardst in Maastricht’

Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren -

Inwoners van Maastricht betaalden afgelopen jaar gemiddeld 11 procent minder premie voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Daarmee is de stad niet langer de duurste provinciehoofdstad voor autoverzekeringen.

Dat meldt vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van cijfers over de provinciehoofdsteden en Amsterdam. Mensen in Den Haag zijn nu in doorsnee het meeste geld kwijt aan hun autoverzekering.

Groningers zijn het goedkoopste uit. Het verschil tussen de premie van Groningers en Hagenaars is ruim 110 euro per jaar. Vorig jaar stond Maastricht bovenaan de lijst.

Lees ook: Hier is een autoverzekering het goedkoopst

Volgens de site daalden de premies dit jaar voor het eerst sinds 2016. De grootste daling was te zien in Maastricht. De gemiddelde daling van 11 procent komt neer op een jaarlijkse besparing van dik 50 euro.

Als verklaring voor het verschil wordt gewezen op de daling van het aantal autodiefstallen in Maastricht. Die daalden in 2019 met 21 procent. Het risico voor de verzekeraar is hierdoor afgenomen en dat zie je terug in de dalende autopremies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen