Dier van de week

Dier van de week: Jozef

Print
Dier van de week: Jozef

Jozef. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er een in het zonnetje. Deze week stelt ze graag Jozef aan je voor.

Wie is Jozef en wat is zijn verhaal?

„Jozef is een kater van 12 jaar oud. Hij is op straat gevonden en was een hoopje ellende toen hij bij ons binnenkwam. Hij was snotterig, broodmager en voelde zich duidelijk niet goed. Uit onderzoek door de dierenarts bleek dat het snotteren chronisch is en dat zijn gebit er slecht aan toe was. Dankzij smakelijke maaltjes, medicijnen tegen het snotteren en een behandeling aan zijn tanden is Jozef meer dan klaar voor een tweede kans.”

Hoe is zijn karakter?

„Dit heertje voelt zich niet happy bij ons. We zien echter wel dat hij een heel vriendelijk karakter heeft en denken dat hij in een rustig huis geweldig op zal bloeien.”

Zijn er ook aandachtspunten voor zijn toekomstige baas?

„Het snotteren van Jozef is chronisch. Meerdere keren per dag moet daarom zijn neusje worden schoongemaakt en je hoort zijn ademhaling af en toe. Hij eet prima en voelt zich goed en dat is het belangrijkste.”

Wat voor soort baas zoekt Jozef?

„Gemoedelijk en vriendelijk als hij is, stelt Jozef niet veel eisen aan zijn nieuwe baas. Al te veel drukte aan zijn koppie hoeft niet van hem, maar naar buiten kunnen gaan zou hij erg fijn vinden.”

Heb jij een plekje voor deze lieve senior? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →