Amsterdam

Passagiersstroom naar Schiphol nagenoeg opgedroogd

Print
Passagiersstroom naar Schiphol nagenoeg opgedroogd

Afbeelding: ANP

Luchthaven Schiphol heeft door de wereldwijde reisbeperkingen wegens het nieuwe coronavirus amper passagiers verwelkomd in april.

In die maand vlogen 98 procent minder mensen van en naar de Amsterdamse luchthaven dan in dezelfde periode een jaar eerder.

In totaal ging het in april om iets minder dan 127.000 passagiers, tegenover 6,1 miljoen reizigers in april 2019. In de maand mei zal het beeld niet wezenlijk anders zijn op de grootste luchthaven van Nederland, verwacht Schiphol.

Vrachtvluchten

Het aantal vluchten op Schiphol kelderde met 90 procent tot 4242. Dat die daling iets minder sterk is dan de afname van het aantal passagiers, komt mede doordat er vaker vrachtvliegtuigen van en naar Schiphol vlogen. Die gingen voornamelijk naar Azië en Noord-Amerika. Het totale volume aan luchtvracht daalde wel, omdat veel daarvan vaak in het ruim van passagiersvliegtuigen wordt vervoerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen