Gala-drive-in: in Echt hebben ze al een examenfeest

Print
Gala-drive-in: in Echt hebben ze al een examenfeest

Afbeelding: De Limburger

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

4 juni is uitgeroepen tot dag van de examenuitslagen voor middelbare scholieren. Maar daar wilde het Connect College in Echt niet op wachten. Ze hielden donderdagmiddag een grootse gala-drive-in.

Veel leerlingen weten deze week al of ze geslaagd zijn of niet. De cijfers van de schoolexamens staan online. Waarom dan wachten tot 4 juni, vroegen veel docenten op het Connect College zich af. Ze bedachten iets ludieks. Een drive-in voor examenkandidaten. Om er toch iets gala-achtigs van te maken.

En dus staan deze middag, 14 mei, de vele auto’s van de ruim 275 geslaagden in twee lange rijen op de Industriestraat en de Populierlaan. Een ouder achter het stuur, de geslaagde ernaast. Bij de stands staan docenten. Bij de ene krijgt de scholier een glaasje alcoholvrije champagne, bij de volgende stalletjes de vlag, de cijferlijst, een roos en een cupcake met het logo van de school. Er is zelfs een dj en een bellenblaasmachine. „We wilden het toch feestelijk aankleden. Deze lichting moet ook al het galabal en examenfeestjes missen”, vertelt Els Stormen, teamleider van vmbo-basis en -kader en de kartrekker van dit festijn. De geslaagden moeten wel in de auto blijven, want ja „als pubers bij elkaar komen, vliegen ze elkaar in de armen”, zegt Stormen. „En dat mag nu niet.” Scholenkoepels studeren nog op de aanpak van een officiële diploma-uitreiking in deze coronatijd.

Gala-drive-in: in Echt hebben ze al een examenfeest
Foto: De Limburger
Gala-drive-in: in Echt hebben ze al een examenfeest
Foto: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →