Gala-drive-in: in Echt hebben ze al een examenfeest

Print
Gala-drive-in: in Echt hebben ze al een examenfeest

Afbeelding: De Limburger

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

4 juni is uitgeroepen tot dag van de examenuitslagen voor middelbare scholieren. Maar daar wilde het Connect College in Echt niet op wachten. Ze hielden donderdagmiddag een grootse gala-drive-in.

Veel leerlingen weten deze week al of ze geslaagd zijn of niet. De cijfers van de schoolexamens staan online. Waarom dan wachten tot 4 juni, vroegen veel docenten op het Connect College zich af. Ze bedachten iets ludieks. Een drive-in voor examenkandidaten. Om er toch iets gala-achtigs van te maken.

En dus staan deze middag, 14 mei, de vele auto’s van de ruim 275 geslaagden in twee lange rijen op de Industriestraat en de Populierlaan. Een ouder achter het stuur, de geslaagde ernaast. Bij de stands staan docenten. Bij de ene krijgt de scholier een glaasje alcoholvrije champagne, bij de volgende stalletjes de vlag, de cijferlijst, een roos en een cupcake met het logo van de school. Er is zelfs een dj en een bellenblaasmachine. „We wilden het toch feestelijk aankleden. Deze lichting moet ook al het galabal en examenfeestjes missen”, vertelt Els Stormen, teamleider van vmbo-basis en -kader en de kartrekker van dit festijn. De geslaagden moeten wel in de auto blijven, want ja „als pubers bij elkaar komen, vliegen ze elkaar in de armen”, zegt Stormen. „En dat mag nu niet.” Scholenkoepels studeren nog op de aanpak van een officiële diploma-uitreiking in deze coronatijd.

Gala-drive-in: in Echt hebben ze al een examenfeest
Foto: De Limburger
Gala-drive-in: in Echt hebben ze al een examenfeest
Foto: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen