Toeristische bewegwijzering langs ‘Leisuring Parkstad’

Er is nieuwe toeristisch-recreatieve bewegwijzering aangebracht rond de Buitenring.

Er is nieuwe toeristisch-recreatieve bewegwijzering aangebracht rond de Buitenring. © AGMI Traffic & Lighting

Langs de Buitenring zijn grote toeristisch-recreatieve routeaanduidingen geplaatst om bezoekers in één oogopslag te leiden naar attracties als GaiaZoo, Snowworld, Kasteel Hoensbroek en Mondo Verde.

onze verslaggever

De routeaanwijzingen zijn geplaatst op een traditioneel blauw bord in een bruin kader met voor elke attractie een eigen uniek pictogram. „Waar voorheen dwars door het stedelijk gebied van Parkstad moest worden gereden om bij deze attracties te komen, is door de Buitenring de bereikbaarheid van veel van deze toeristische trekkers sterk verbeterd”, meldt Geert Lamers van de Stadsregio Parkstad Limburg.

Op verzoek van de toeristische attracties is door de provincie en de stadsregio het initiatief genomen tot de bewegwijzering. Lamers: „In afstemming met gemeenten en ondernemers is ervoor gekozen om voor twaalf van deze toeristische dagattracties, die elk een bezoekersaantal van minimaal 50.000 bezoekers per jaar hebben, speciaal ontworpen borden op de Buitenring en de N281 te plaatsen.”

Aanbod

Ramon Lucassen, portefeuillehouder Toerisme van Stadsregio Parkstad: „Dat we zo’n groot aanbod aan toeristische toplocaties in Parkstad hebben is een unieke kracht van de regio. (...) Samen met ondernemers en overheden in de regio willen wij ervoor zorgen dat bezoekers hier langer verblijven. Via deze bewegwijzering leiden we bezoekers niet alleen naar de locaties toe, maar kunnen we ze onderweg ook op het idee brengen om tijdens hun verblijf in de dagen daarna, een andere attractie te bezoeken.”

De Leisurering laat het grote toeristische aanbod en de veelzijdigheid van de regio zien, stelt Lucassen. Het idee achter de Leisurering is om de Buitenring en de N281 een extra functie mee te geven: weggebruikers nieuwsgierig maken naar het attractieve, achterliggende landschap, aangrenzende toeristische attracties en hen verleiden om deze te bezoeken.

Footprint

De borden zijn gemaakt van gerecycled aluminium en zijn herbruikbaar aan het einde van hun gebruikscyclus. Zij hebben volgens de stadsregio een aantoonbaar lagere CO2 footprint dan traditionele staal-verzinkte verkeersborden.

x

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee