Pinnenhof en café-zaal Centraal gaan samenwerking onderzoeken

Print
Pinnenhof en café-zaal Centraal gaan samenwerking onderzoeken

De Pinnenhof in Nederweert. Afbeelding: De Limburger

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De stichting gemeenschapshuis Pinnenhof en café-zaal Centraal onderzoeken of ze samen verder kunnen. Rond de zomer hopen ze de eerste resultaten van dat onderzoek te hebben.

Het streven is om samen te gaan werken op een van de locaties: de Pinnenhof aan de Kapelaniestraat of Centraal aan de Kerkstraat in Nederweert. Ook het samengaan op een nieuwe locatie behoort nog tot de mogelijkheden. De partijen hopen elkaar te versterken door in de toekomst samen te gaan werken en hebben hiertoe samen met wethouder Peter Kollen namens de gemeente woensdag een intentieovereenkomst getekend. In het onderzoek is ook een rol voor de gemeente weggelegd. Hoe de gemeentelijke rol ingevuld wordt in het geval van een herontwikkeling en eventuele samenwerking, maakt deel uit van het onderzoek.

De stichting gemeenschapshuis de Pinnenhof heeft eerder belangstelling getoond voor het ombouwen van het oude Rabobankpand aan het Raadhuisplein tot een nieuw gemeenschapshuis. Het huidige onderkomen aan de Kapelaniestraat is dringend aan een verbouwing toe, al jaren wordt naar een oplossing gezocht voor het gemeenschapshuis. Door de bankencrisis ketste een jaar of tien geleden het voornemen om naar een nieuw te bouwen locatie in Budschop af en afgezien van wat onderhoud is het de laatste drie jaar niet van een grondige verbouwing gekomen. De oude Rabo is wat bestuurslid Ton Rijken van de Pinnenhof nog steeds een optie. Rijken: „Maar niet heilig, we kijken samen wat de beste locatie is om samen verder te gaan.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu